Dagens äventyr!

Mycket till äventyr blev det dock inte, förutom en liten lättnad över att mitt tåg gick sönder precis efter att jag klivit av det i liljeholmen! Tur att universitetet inte ligger på ropsten-linjen.

Föreläsningen idag var till en början bra och rolig, sen blev den bara långtråkig när jag fick reda på hur mycket av det han gick igenom som stod i boken; dvs allt! Satt och ritade lite smått i sällskap med H sista timmen och antecknade här och där. Ska så fort som möjligt skaffa boken och skriva av allt från dagens föreläsning.

När jag slutat kom älskling och mötte mig och vi åkte hem i värsta rusningstrafiken. Åt massa mat och sen handlade jag chips - mums!!

Nu spelar jag självklart beroende-framkallande spel och behöver ladda min telefon. Tja!

God morgon!

Hejsan svejsan!

Måste ju börja med att gratulera Serbien till två vunna finaler av de tre som de spelade igår, i tennis spelades den längsta Grand slam-finalen någonsin (nästan 6 timmar!!) i Australian Open, och i vattenpolo vann de mot Montenegro också! Vi satt som på nålar under tennisen, fast jag sprang till köket då och då och lagade mat.

Dagen började med -13 grader då jag körde älskling till tåget och pga en intervju med Carina Berg på radion drömde jag såklart om The Voice-liknande tävlingsprogram när jag gick och lade mig igen. Himla skumma drömmar.

Nu ska jag upp och vakna till under de dryga två timmar jag har på mig innan jag ska till skolan. Har föreläsning från 15-18 idag, känns inte så pepp. Men jag är i alla fall godkänd nu på första kursen, så det känns som att den här terminen kommer gå bra!

Nej, nu blir det pasta till frukost (om det finns någon kvar efter igår). Ha det bra!

Inspiration

Har suttit och kollat på ett universitet ett par timmar nu, samt gjort ett OneNote-dokument angående program, tågresor, extrajobb och bostad. Till hösten kanske jag och älskling flyttar från Stockholm! Och trots att jag alltid sagt att jag vill stanna kvar här, eller att jag inte är redo att lämna sthlm än, känns det rätt roligt, spännande och pirrigt när jag tänker på denna nya stad, Linköping. Älsklings program kommer finnas där, medan mitt eget finns i Norrköping. Tur att det finns ett tåg mellan städerna som bara tar 29 minuter! Det är ju till och med kortare tid än vad det tar för mig att åka till skolan idag hemifrån, happyface! Kollade även upp lite gym som finns där. Läser en blogg av en socionom-studerande som precis blev klar (men jag läser såklart arkivet för att kolla hur hon klarade sig genom allt. Och ja, hon bor också i Linköping). Känns spännande. Att lämna en så stor och anonym stad för en lite mindre, en stad som har nära till allt med gångavstånd (hoppas jag på), med en massa kår-verksamheter och roliga spex och saker att hitta på (t.ex. körer och annan rolig verksamhet). Längtar efter att få gå i parker (parken? Kanske bara finns en) och lära känna en massa personer som bor i Linköping. Längtar efter att ha en egen lägenhet som vi kan inreda hur vi vill, där vi kan ha vårat eget mat-schema samt varandras föreläsningar på kylskåpet så vi vet när vi kan vara med varandra. Så vi vet när vi kan gymma tillsammans, eller när det är en perfekt dag för att göra något roligt på stan. Längtar så otroligt mycket, ifall detta nu skulle slå in. Men lite (mycket) läskigt är det i alla fall. Att lämna en stad där jag har alla. Där jag hittar. Och där jag växt upp. Men man måste våga här i livet också! Uppdaterar er om hur tankarna går framöver.

Har du bränt den?!

Står och svär för mig själv i köket pga en stekpanna som inte vill samarbeta när jag steker pannkakor. Älskling frågar då förtvivlat "har du bränt den?!" varpå jag svarar nej, såklart. Jag kan faktiskt steka pannkakor utan att bränna dem, så duktig är jag!!

Nu tjatar han om ifall maten är klar snart... Nej, jag har stekt tre pannkakor hittills, är nu inne på min fjärde men har massa smet kvar. Så det blir nog många pannkakor till slut! :)

Hemkommen

Sen min älskling kom hem har vi bara njutit av varandras sällskap och gjorde det framför allt igår då han var ledig från skolan. Jag fick tips om ett spel som jag nu nördar sönder på min iPhone (NightHaven för er som vill testa, det är sjukt beroendeframkallande!!). Telefonen ligger till och med bredvid mig nu så jag kan spela när mina uppdrag i spelet drar igång (om du skaffar spelet förstår du bättre).

Men nu måste jag dra, vi får höras lite senare om vad jag har gjort de senaste dagarna!

Fredagen och idag

Torsdagkvällen spenderades ute på stan med älskling och två personer till, bland annat på ett av världens..inte bästa internetcafé. Kom hem sent, somnade sent, vaknade tidigt. Världens bästa kombo!

Skjutsade älskling och en annan person först till slussen, sen till t-centralen där jag släppte av dem. Därifrån drog jag till skolan och pluggade i tre timmar med gruppen, vi fick faktiskt mycket bra saker gjort! Fastän vi pratade mycket om annat...

Åkte sen hem till mamma och spenderade natten där, gick promenad och åt en massa. Har egentligen bara tagit det väldigt lugnt, även fast jag lyckades plugga lite också.

Nu är jag hemma igen och väntar på älskling, saknar honom så mycket.

Hörs senare!

Lista

Okej, jag fastnade här eftersom jag bara kände för att göra en obligatorisk blogg-lista. Here goes!

Senaste person som

Sov i din säng:
vår säng! Så, älskling och jag
Du pratade med: Älskling
Du delade en drink med: Mig själv tror jag
Du gick på bio med: Älskling
Du gick på stan med: Älskling
Skällde på dig: Bra fråga

Senaste

Låt du hörde:
Carl Norén - The Anger
Film du såg: Immortals
Mat du åt: Sport Lunch
Kram: Älskling
Puss: Älskling
Fest: Nyår
Känslan: Lite stressad men ändå taggad på allt jag ska göra
Ilska: Ingen aning
Glädje: När jag pratar med älskling :)
Resa: Rhodos i somras
Dröm: Att jag skulle missa min buss till universitetet (vaknade som tur var tio minuter innan bussen gick så jag hann med den!)
Boken du läste: Kurslitteratur - Att tänka sociologiskt
Personen du träffade: Älskling
Personen du pratade i telefon med: Älskling
Personen du fick sms av: Älskling
Gången du var utomhus: En och en halv timme sen
Gången du sov: För två och en halv timme sen
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Förra torsdagen
Saken du köpte:
Mat

Om dig


Namn:
Alexandra Öberg
Ålder: 19 och ½
Smeknamn: Lexie, Strumpan
Syskon: Inga biologiska
Sysselsättning: Skolan, plugga, hemmafru (hahaha)
Bra egenskaper: Jag vill inte vara så egositsik att jag säger det själv
Dåliga egenskaper: Blir väldigt lätt stressad
Hårfärg: Blond (med inslag av rött och ljusare/mörkare blandningar av blont)
Ögonfärg: Blåa
Skostorlek: 38-40

19-01-12

Dagen började med en biltur till Huddinge så älskling kunde komma till skolan. Var redigt halt ute, men man måste älska vintern! (eller..?) Forstatte med att tvätta här hemma, var oförskämt mycket tvätt men tack vare en nyrenoverad tvättstuga gick det fort.

Efter att jag nu kommer plocka upp all tvätt ska det förhoppningsvis städas undan lite här. En handlingslista ska också skrivas, samt så ska en bok helst läsas ut. Efter en dusch drar jag sen in till stan och efter det blir det lite privata men trevliga ärenden.

Hörs senare!

Fix och trix

Nya terminen på universitetet har medfört fullt upp. Första kursens första examination ska in på måndag, därefter en muntlig tentamen nästa fredag. Men det gör mig inget, tack vare detta har jag haft saker att göra, kunnat planera och börjar få mer struktur på livet.

Måndagen inleddes med ett missförstånd som ledde till en extra timme på skolan innan jag hade introduktion på sociologin. Mycket spännande kurs fick jag reda på dagen efter då vi hade två timmars föreläsning om en bok på 200 sidor.

Onsdagen startade med seminarium då jag träffade lite trevligt folk som jag ska hänga med tills kursen är slut, förhoppningsvis längre gällande några av dem, men när det gäller essän så skriver vi den tillsammans. Lunchade även med pappa efter skolan innan jag drog hem och tog bilen med älskling till kurvan där vi försökte leta upp diverse saker (vilket vi tyvärr misslyckades med).

Dagen idag får ni höra om lite senare ;)

lillaalex

Lilla Alex

RSS 2.0