Helvetet expanderade

Blev lite sur när jag kom hem, och som resultat så städade jag. Vet inte om det gått en eller två timmar (gissar på två) men nu är jag klar. Ska hålla uppe den vanan att jag städar när jag blir sur, blev faktiskt lugn av någon anledning.

Nu ska jag sätta mig med min värkande kropp och plugg och organisera upp allt. Har två stora saker framför mig, högskoleprov och en skiva dagarna framöver, plus att en ny kurs börjar.

Som jag sa, hörs när helvetet är över (fast höjdpunkten är ju självklart skivan!! Ska bli riktigt roligt!!)

The day

Efter två timmar på universitetet då jag försökt hålla mig vaken blev jag bjuden på lunch av pappa och drog med honom till att leta böcker med mig. Jag hittade allt jag behövde och slösade inga pengar, vilket jag log åt samtidigt som jag läste predikan på dörren till toaletten om att "du är fin som du är". Typiskt tjejer, hur dubbel-moraliska kan vi bli egentligen?

Sätter på vår-spellistan på min mobil och försöker stänga ute både regnet och Greenpeace-volontären som hälsar på mig med en peace-hälsning samtidigt son jag leende ljuger om att jag har jättebråttom. Får dåligt samvete och kommer på i efterhand att jag borde gjort peace-tecknet tillbaka.

Andas ut på tunnelbanan och det är först efter några minuter som jag undrar om andra resenärer hör min höga musik. Men det struntar jag rätt blankt i, för nu har jag alldeles för ont i ryggen och jag har alldeles för mycket att göra igen.

Hörs när detta helvete är över antar jag.

Ekonomi, spel och film

Jag vet att jag varit USEL på att skriva, förlåt för det, och det finns egentligen inga ursäkter till varför jag inte loggat in här.. Men jag har de senaste dagarna pluggat, slappat, kollat på Hunger Games, läst Hunger Games, kollat på skräckfilm, spelat Spore och mitt nya favorit-spel STAR WARS!!!

I LOVE IT!

Jag älskade ju WoW förut, men så tröttnade en viss herre och jag behövde fokusera på skolan, så vi köpte inga game-cards. Men så upptäcktes swtor (som det kallas) och älskling var fast. Efter att jag spelat på ett trial-konto i två dagar nu är jag också fast. Damn you good games!

Får helt enkelt ta och disciplinera mig själv gällande tid för plugg och spel, ska väl inte vara så svårt?


Idag har jag annars deklarerat och gjort bankböcker. Har även fixat med räkningar och såna där tråkiga vuxen-saker som behöver göras. Nu är det i alla fall över tills mars är slut då jag ska avsluta bankboken för den här månaden. Excell är min bästa vän!

Nu ska jag försöka hålla mig från att spela tills familjens lillebror är hämtad från dagis av mig, så att jag inte fastnar nånstans och glömmer bort tiden. Är ju lätt hänt...

Fattiga riddare

Lagade dessutom fattiga riddare idag, det är så gott! Framför allt om man äter de med socker och kanel, eller helst bara socker. Älskling tittade konstigt på mig dock, han gillar att äta de med yoghurt, och att ha både salt och en speciell makedonsk krydda i smeten. Jag tittade lika konstigt tillbaka!

Älskar att laga rent goda maträtter, framför allt när det är helg, och de får gärna vara lite onyttiga också! Känns som att det är mer okej på helgen dock, något man blivit lärd sen man var liten kanske?

Här är för övrigt mitt otroligt icke-komplicerade recept på fattiga riddare:
Lika delar ägg och mjölk (tips: hacka äggen i ett glas så du ser hur långt upp i glaset de når, sen häller du i lika mycket mjölk i glaset).
Vispa sönder äggen, ha i mjölken, vispa lite till.
Ha eventuellt i lite salt om du gillar det (jag struntade i det)
Doppa vitt bröd i smeten, så att de precis suger upp smeten (annars går de söner) och stek på mellanhög värme i en panna med smör. De ska bli gyllenbruna på var sida innan de vänds, och sedan går det bra att servera med som sagt socker, kanel, yoghurt, eller vad du tror kan vara gott.

Smaklig måltid!

The day

Har mest varit tråkig framför datorn idag och försökt fixa med designen här, och nej jag är inte klar, och nej det ser INTE bra ut, men what the heck, det får vara som det är för tillfället. Andra saker kom nämligen ivägen!

Jag har börjat skriva på fyra låtar. Knasigt va? Satt nämligen och skrev eftersom jag fick det som läxa av snubben på stan i torsdags, och så blev jag frustrerad och ville verkligen ha den perfekt, så till slut skrevs en låt ner på fem minuter, därefter kom en på tio (efter en snabb koll på en bild på youtube) och sen började lite halvt på en fjärde. Tog en paus nu för att spela DragonVale och reta min älskling lite eftersom jag har en drake som inte han har! (O ja, jag mobbar dig i bloggen också, puss på dig!)

För er som inte vet vad DragonVale är, så är det ett otroligt beorendeframkallande spel som handlar om att man ska skapa en superfin drak-park på flygande öar och korsa drakarna lite hur som för att få fram spännande korsningar (om man inte vill köpa de för dyra pengar såklart) och därmed dra in fler besökare och mer pengar. Låter roligt va?!

Sega

Vi skulle vara vakna (läs jag) och se till att gå upp efter en kvarts sömn. Älskling skulle ev ha åkt iväg på kvällen.

Så blev det självklart inte. Vi somnade och vaknade nyss, och vi både har trott att det varit skoldag.

Ska ta mig upp nu och göra något varmt att dricka, för att sen fixa lite saker på datorn.

Hörs senare!

Det där med att träna och må bra

Nu kanske det här ger er helt fel bild av mig och bloggen: jag vill absolut inte att ni ska tro att det är en träningsblogg/dietblogg osv osv.

Men, jag har som jag förut sagt alltid velat träna lite mer. Bland annat för att bli nöjd med min egen kropp, men också för att må bra. Så jag bad älskling om ett "träningsprogram" för det jag vill förbättra lite, magen, och fick instruktioner. Väldigt lätta sådana egentligen, ska nu i början av min träning bara gör 3x15 situps morgon och kväll, och sakta med säkert gå över till att slutligen göra 5x15 situps. Ingen svår uppgift kan man ju tycka..

Men jag är inte den som alltid tar och gör det jag ska, när jag ska det. Jag skjuter gärna upp saker! Och jag ska erkänna att jag har fuskat. Missade till exempel gårdagens morgon-pass men böt ut det till ett tidigt kvällspass istället.

Har dessutom bestämt mig för att försöka minska på sockret (i till exempel kaffet, har inte haft socker i på ett par dagar nu) och jag har försökt sluta så gott det går med småätandet av chips och godis som så lätt sker när man är uttråkad och tar en sväng till köket.

Nej nu är det som sagt skärpning, jag vill ju må bra när jag blir äldre också!

Sjukis

Har haft ont i huvudet och halsen ett par dagar nu, men imorse fick jag faktiskt feber också :(

Så sjukt trist, jag som är en person som älskar att göra olika saker och vill ha energi till allt!

Ska sova lite till nu (somnade sent igår) och hoppas på att jag mår bättre efter det. Har även en del saker att fixa med här hemma, bland annat att söka kurser inför hösten! Har beslutsångest..
Vad ska ni läsa i höst, om ni söker till en högskola eller ett universitet nu i dagarna?

Stan och musik!

Idag vaknade jag och älskling alldeles för tidigt, men det gjorde inte så mycket då vi båda hängde på rummet ett bra tag innan vi åkte till Solna för en tatuerings-tid. Tyvärr hade den avbokats, så vi drog in till stan istället.

Väl i stan kollade vi igenom Buttericks, ännu en gång, och därefter satte vi oss på en bänk mitt på Drottninggatan framför en kille som spelade gitarr och sjöng. Om ni har gått i stan har ni säkert hört honom, han är riktigt duktig på gitarr och han har en så stark röst att den hörs ca. 200 meter ifrån där han sitter.

Vi blev i alla fall helt hänförda av honom så vi gick fram och pratade med honom. Killen är från Skottland (fick öva på min engelska) och spelar bara för att det är kul. Han lever på sin musik, sjunger på stan, säljer skivor och har även en hemsida full med bland annat videor och skivförsäljning. Dave Stewart (klicka på namnet och kom till hans hemsida) heter han och efter ett långt samtal med ett gäng låtar som varvning gick vi alla tre till ett kafé där han bjöd oss på en varsin läsk, och han själv tog en varm kopp te.

Eftersom jag själv sjunger så bad älskling honom om tips på hur jag kan förbättra mig. Min läxa blev att skriva tre låtar till nästa vecka. En lagom stor utmaning sådär!

Vi följdes åt till centralen och pratade musik och köpte mjölk innan han sprang iväg och vi åkte hem. Det var ett riktigt roligt möte, och jag kommer säkert lägga upp videor här från när han spelar, så håll utkik!

The important things

Efter skolan i onsdags, där vi hade ett seminarium som faktiskt gick ganska bra, åkte jag in till stan och kollade in Buttericks lite med två kursare. Där inne kan man hitta riktigt roliga saker! Ska ju på en studentskiva med Hollywood-tema, så måste hitta några roliga outfits till mig och älskling. Någon som har något tips?




Därefter tog jag tag i att ringa ett samtal, hade skjutit upp det i flera dagar, men jag tog mod till mig i Kungsträdgården och ringde. Samtalet avslutades riktigt bra, så jag är nöjd över det! Så mitt tips till mig själv i fortsättningen är att jag borde våga ringa jobbiga samtal, för den här dagen gick det ju faktiskt bra!

På kvällen var jag på tennisträning och pluggade, men eftersom älskling spelade mot sin kompis vart det ett par spännande "mini-matcher" där de bara räknade poäng, och jäklar vad spännande det blev ibland! Den tjocka boken till kursen blev det inte så mycket läsande i..



En bild som älskling tagit

"Upptagen" dag

Var ju uppe rätt sent inatt, nämligen till morgonen då vi kollade på film och jag pluggade och sånt där som är rätt tråkigt att nämna här. Men detta resulterade i att det känns som om jag sovit bort hela dagen. Jag gillar verkligen inte det här kaoset som skapas när man tillåter sig själv att slappa; jag är så dålig på att ta tag i saker då!

Det är tur att älskling behövde plugga, så att jag också satte mig och gjorde det. Har ju en uppgift som ska lämnas in på ett seminarium imorgon, en uppgift vi ska kunna diskutera och ha förberett innan, samt en uppgift som vi ska diskutera under seminariet. Den sista uppgiften var jag också tvungen att förbereda mig för då man inte riktigt kan alla uttryck utantill än.

Imorgon ska jag tidigt till skolan och ha mitt seminarium, och därefter SKA jag ta hand om saker som är viktiga!

The Kick Back Pack

Nu måste vi snacka allvar här. Det finns ett gäng tjejer som är så sjukt sköna att jag bara måste kolla in deras bloggar flera gånger om dagen (fördelen med bloglovin, där jag även följer dessa tjejer, är ju att jag håller koll på nya inlägg så fort de kommer upp!).

För ett tag sen bestämde sig de största alternativa bloggarna i Sverige att gå emot trenden att konkurrera ut varandra, och istället så bildade de ett gäng som hjälper varandra. Hur awesome tanke är inte det egentligen? Tycker tjejerna har gjort helt rätt som tänker såhär eftersom det känns ganska tråkigt att behöva tävla mot alla andra hela tiden.

Tjejen jag först och främst började följa är Hofh! (Klicka på namnet så kommer du till hennes blogg)


Såhär ser de flesta utav hennes fantastiskt fina bilder ut och jag tror jag aldrig sett henne utan en otroligt utstrålning på en enda bild. Inte nog med att hon tar fina bilder och är duktig på att redigera dem, hon lär ut hur man redigerar i GIMP, gör roliga serier till sitt jobb som även vi läsare får ta del av, hon gör roliga inlägg, men även seriösa som har hjälpt mig massor sen jag började läsa! Hon har även en störtskön attityd och båda fötterna på jorden, samtidigt som hon är väldigt mogen (ibland, hehe) för att vara 17 år. Bloggen hennes är fylld med fina bilder, tips, plugg-teckningar, katten Nelson och massa pepp helt enkelt. Att hon dessutom gått igenom ett gäng olika hårfärger under bara förra året är också rätt imponerande!


Nästa tjej i gängen är Vira, eller Kandylandy som hon kallar sig (klicka på länken).

Den här tjejen är ju bara galet cool, det kanske ni ser på bilden redan?

På sin blogg skriver hon om stil, smink, musik, självförtroende och även om en liten söt katt som snart kommer flytta hem till henne. Varje dag finns flera inlägg med bilder som inspirerar och gör en allmänt avundsjuk på att man inte kan ha allt hon lägger upp bilder på (även om hon kanske inte har det själv). En tjej helt klart värd att checka in om man behöver lite inspiration till lite vad som helst, t.ex. en ny jeansväst eller en väska med nitar på.


Sen har vi Caty!



Det här är en tjej som alltid hittar på underbara outfits, och lägger gärna fokus på detaljerna. Så har man inte en bra kläddag kan man alltid få tips på hur man kan pigga upp sin outfit! Hon skriver även om sin söta hund och lägger upp bilder som får vem som helst att smälta. Förutom detta finns det även en massa inspirationsbilder, baktips, snygga bilder och egenskriven musik bland många saker. Längst upp i headern till hennes blogg står "your daily dose of dopeness" och jag kan inte göra annat än att hålla med!


Därefter har vi Keela (som för övrigt bor på ett ställe där jag bott förut).



Hon har ett hår jag gärna drömmer om, och hon passar lika bra i brunt som blondt! Hennes blogg är fylld med fina bilder, snygg text och helgens awesome, samt tips om hur man ska redigera i photoshop, pärlplattor och egoboosts! Tjejen har alltid ett leende på läpparna, trots jobbiga jobb-dagar, och lyckas i alla fall alltid göra mig riktigt glad varje gång jag läser ett nytt inlägg.


Den sista medlemmen är Moa, eller EpicFaiil.


Den här tjejen skriver om allt ifrån stil, utseende, självförtroende och hur gott det är att äta mjöl! Hon har frisyrer jag skulle döda för, och hennes kreativitet är det verkligen inget fel på. Hon är inte rädd för att öppna upp sig om sitt liv som bisexuell och skriver gärna mer personligt ibland än vad många andra bloggerskor väljer att göra. Detta skapar en närhet till henne som man inte alltid känner med andra, eftersom hon valt att vara så personlig i sin blogg. Jag tycker det är riktigt starkt gjort av henne!


Det där var det fantastiska gänget med tjejer vars bloggar jag läser varje dag. Se till att kolla in dem du med och så kanske du får ett gäng snälla, icke-provocerande förebilder istället för det som sker i bloggvärlden just nu med smutskastning och liknande. En annan sak jag verkligen gillar med de här bloggarna är att de är helt fria från utseendefixering på det sättet att man måste förbättra sitt utseende genom att banta, operera sig eller liknande. Jag följer Hofhs tips ifall jag känner att min näsa är jättestor eller konstig: jag målar en blå prick på den!

"Jag gillar att man kan vara lebb i det här spelet"

Den kommentaren drog älskling nyss, varpå jag frågade "men inte bög?". Vilket rasistiskt spel tänkte jag och var redo att säga det när svaret blev "jo... men dina companions gillar inte det riktigt."

Då var det ju lite rasistiskt i alla fall! Men jag blev redigt förvånad när älskling säger en sån mening efter en timmes tystnad typ och jag är helt uppe i annat.

Spelet vi pratar om är för övrigt swtor (Star Wars The Old Republic) och det verkar som ett asgrymmt mmo-spel! Är så avis, men jag har ju inte tid för sånt där med plugg och allt.



Sådär kan det för övrigt se ut när de kysser varandra. Kul för dem, men jag håller mig till min älskling!

Facebooks egentliga användning



Har ni tänkt på hur otroligt nyfikna vi människor är? Vi lägger oss dessutom i andras liv och har gärna åsikter och tycker att vi vet bäst..

Ta Facebook som ett exempel; vad använder vi det egentligen till? Var ärliga nu. Känns lite som att det finns tre sorters personer på Facebook: de som uppdaterar sin status och lägger ut bilder för att det är kul; de som stalkar andra personer/kollar in fb för att veta vad kompisarna gör egentligen; och de som bara har det som ett bra alternativ för att hålla kontakten med människor man inte pratar/smsar med varje dag.

Men just den här kategorin av människor som använder fb, och andra internetsidor, för att kolla upp vad andra gör, är det inte lite som att ha en stalkare? Måste ju kännas lite läskigt..

Och det här med bloggarna! (Jag vet att det blir kontroversiellt att skriva detta på just en blogg, men men.) Vi har ett gäng kändisbloggare idag i Sverige, som antingen blivit kända pga bloggen, eller skapat en blogg och varit kända sen innan. Och att de väljer att dela med sig av sitt liv, bilder på sig själva som kanske inte alltid är smickrande osv, det måste ju tära på en? Eller? Att varje dag få kommentarer på sitt utseende eller vad man skriver, eller ens politiska åsikter. Nog för att blogga är kul, men det måste ju kännas lite i hjärtat när man får elaka kommentarer.

Jag själv nöjer mig med att vara en person som bara har facebook för att kunna hålla kontakten, om jag vill, och när jag har tråkigt kollar jag självklart igenom nyheterna som kommer upp. För visst är det lite roligt att spionera på folk ändå?

Somnade..

Kom hem och hann i princip bara käka lite och sen somnade jag i sängen med älskling som sovit sen han kom hem. Vaknade igen vid tio och drog upp honom, så nu sitter vi här vid varsin dator och pratar jobb, skola och lite annat roligt.

Var faktiskt duktig och pluggade också, så nu är krav-listan tömd för idag. Makedoniskan ägnade jag också nån halvtimme åt nyss, men nu tar jag det bara lugnt och kollar på Chuck, säsong 4. Världens bästa serie!

Imorgon är jag helt ledig, så då ska jag ta tag i diverse saker som behöver fixas med. Har en förmåga att skjuta upp saker, ingen bra egenskap direkt!

Och förresten, om det är någon som söker en medarbetare till något roligt jobb är jag mycket intresserad, bara så du vet!

Varit i skolan

Är på väg hem från skolan nu, har suttit där sen ett och diskuterar seminarieuppgifter och liknande samt haft föreläsning. Pga för lite sömn inatt orkade jag dock inte med andra halvan av föreläsningen :p den var inte heller så nödvändig.

Ska hem och äta och bara ta det lugnt nu, behöver plugga och fixa en massa andra saker så vi får se hur det blir med det.

Agerar chaufför

Har nu skjutsat både älskling och hans lillebror till tåget respektive dagis. Eftersom det är så otroligt fint väder ute (happyface!) så använde jag mina gamla solglasögon idag i bilen. De har hängt med ett tag och är lite repiga, men det syns bara på nära håll. Redigt snygga är de i alla fall!

Äter just nu en macka och ska fixa mig inför skolan. Åker om ca två timmar, så hinner slänga in lite annat att göra däremellan!

99 olästa inlägg

Jag vet att jag varit upptagen de senaste dagarna när jag har 99 olästa inlägg på bloglovin. Brukar nämligen gå in där för att döda tid och när jag inte har nåt att göra, men nu har jag ju inte haft tid med det alls tydligen!

Blev väckt av älskling med kaffe nyss så ska försöka vakna till och kanske ta mig till skolan lite tidigare och göra klart en uppgift med min grupp. Behöver bara svar på sms från H.. Svara kvinna!

Kanske skulle ta och äta något, jag har varit hungrig sen elva igår kväll också. Hm, what to do? Vet att jag bara vill sova vidare, men idag ska vara en effektiv dag!

Sleepyheads!

Jag och älskling lyckas alltid bli nattugglor under helgen, och självklart sover vi bort hela dagarna. Ingen bra kombination då helgen är den enda chansen man har att vara ute i solen istället för att sitta instängd i en hörsal med en kvarts rast varje timme.. Nåja, ingen bitterhet här inte.

Idag har jag varit riktigt duktig och pluggat en massa! Har sammanfattat vilka sidor som tas upp under föreläsningarna, och jisses vad mycket jag har att läsa! Funderar på att sätta mig ute på gården imorgon i solen och läsa de första kapitlen så att jag får in lite i huvudet i alla fall. Ska dessutom passa på att göra en begrepps-lista med alla ord så att jag vet EXAKT vad de betyder tills jag ska ha min tenta. Har ju även ett högskoleprov som kommer snart, och en resa till Makedonien som jag behöver lära mig lite ord till, så en sån lista kommer också skrivas.

Puh... Gillar dock att ha så mycket att göra, ger mig inget utrymme för att slappa och jag blir inte sådär seg i huvudet som man annars kan bli om man bara tar det lugnt hela dagarna.

Imorgon är det skola igen, 15-17, så kommer ha hela förmiddagen till att fixa här hemma. Har en (ev två) garderob(er) att fixa till (behövs verkligen!) så hoppas jag tar mig tid till att göra det imorgon. Ska dessutom plugga allt det där jag sa och lite sådär.

Nu kör vi Makedoniska! Har fått nog av Metod för idag. Lär mig nämligen språket genom att läsa barnböcker, så känns som en fantastiskt bra idé att läsa/översätta Dumbo nu innan jag eventuellt ger mig på Bambi, beroende på hur fort det går för mig med den första boken. Det är ju dessutom ett helt annat alfabet än vad jag är van vid!

Bye bye!

Dagen

Hade konstiga drömmar inatt, om att jag blev biten av en hund och sa till den, men han lyssnade inte på mig. Det brukar ju inte hända, hundar lyssnar oftast på mig!

Igår lyckades jag bli klar med att skriva in alla anteckningar från skolan i datorn, och idag ska jag göra små sammanfattningar på bra saker att veta från boken. Ska nämligen till Solna idag, så kan sitta på det stället dit vi ska och plugga. Supersmidigt! Hade dock behövt min dator.. Får se om den också hänger med.

Är sugen på att plugga eller göra nåt nyttigt och bra, men älskling sover fortfarande och det ser så skönt ut! Somnade rätt sent inatt..

Ni får uppdatering senare under dagen, nu ska jag hitta något att dricka och kanske äta.

Vem sa att jag inte tränar?

Jag är ju inte så jättebra på det där med att träna, skolan tar en massa tid tyvärr, men jag skulle gärna vilja träna mer. Så igår körde jag ordentligt! För att gå i tvättstugan är faktiskt ansträngande..

Först ska man gå dit med alla kläder i en stor Ikea-kasse (ca 10-15 kg ju) och gå och gå och gå, sen lassa upp allt i olika korgar och skjutsa in tvätten i maskinerna. Hittills har vi tränat armarna, ryggen, magen och benen. Och så är det precis samma sak på vägen tillbaka! Och att lägga in kläderna i garderoben sen resulterar också i lite mini-träning, som nedvarvning.

Dagens tips!

Någon som känner igen sig?



Satt och var aspeppad på föreläsningen idag, så började skriva allt jag behövde göra i min kalender. Och jag var dessutom helt övertygad om att jag skulle göra allt idag också!

Sen när man väl slutat skolan, kommer hem, äter lite och tar det lugnt, ja då börjar tröttheten och segheten infinna sig. Då vill man helst bara ligga och kolla på serier egentligen.

Som tur är har jag något som tvingar mig till att vara pigg; tvättstugan! Japp, att boka tvättid stod på min lista, och jag lyckades även få en tid idag så jag har det klart inför helgen.
Och under tiden som jag tvättar kan jag ju faktiskt ta och göra det där andra som jag skrivit upp, nämligen plugga. På min plugglista idag står dessa punkter;
- Skriva över ALLA anteckningar in i föreläsningarnas powerpoints
- Spara gamla tentor på datorn (CHECK!)
- Skriva in information från boken till de olika föreläsningarna
- Göra två seminarieuppgifter

Hur mycket utav detta som verkligen kommer göras är en annan femma, men man måste ha ett mål, eller hur?

Tror att jag är så glad idag eftersom jag tycker att det börjar bli vår, framförallt eftersom jag hade mina Converse idag.



Så snygga... Jag har de som är gröna/turkosa, dvs färgen som står precis bakom den gula skon!

Turdag!!

Har haft världens turdag idag! Saker jag inte trodde skulle hända har hänt och jag har bara haft galet bra flyt helt enkelt!!

Dagen började med att jag lyckades skjutsa älskling så han kom i tid till sitt tåg (åkte nämligen jättesent). Därefter slutade tunnelbanans stopp precis innan jag skulle åka precis där.
Hade sedan en väldigt bra föreläsning, och därefter lyckades jag tajma in mitt tåg så att jag och älskling åkte hem tillsammans (trots att jag tog en onödig buss och missade en t-bana).
Kom hem och kommer få världens godaste middag, samt att jag lyckades boka in en tvättid ikväll, precis som jag ville ha det!!

Är så sjukt glad över att allt gått så bra idag, trots att vädret är sådär har jag varit en strålande sol! Hoppas alla haft det lika bra som jag, eller bättre.

Nu ska jag snart äta, kram på er!

Vår och lila hår

Har varit borta ett tag, behövde en lugn helg utan några tankar på internet.

Men nu är jag tillbaka efter en skön helg och familjeträffar. Har träffat både mamma, pappa och mormor sen i söndags, så det har varit riktigt trevligt!

Idag åkte jag till skolan och mötte upp mamma, mormor och hunden för en lunch i solen och en lång promenad vid vattnet. Var jätteskönt i det fina vädret men kom hem med en blödande fot... Ska byta till mina asgrymma gröna Converse nästa gång jag går ut, ska bli skönt att skippa klackarna ett tag, även fast de är riktigt snygga!

Har annars mest njutit av solen och hoppas på att mina fräknar kommer fram snart igen, och läst i Harpers Bazaars mars-utgåva. Fick den idag och jag gör alltid så att jag kollar igenom reportagen först och läser det lilla, därefter läser jag de långa reportagen. I det här numret var det bland annat om Mick Jaggers dotter som är en riktigt grym modell.

Ska strax även gå och prova ut ett silverschampo från L'Oréal, har aldrig använt silver förut, så ska bli riktigt spännande! Rådfrågade min frisörkompis H om vad man bör tänka på så nu hoppas jag på att jag inte får lila hår när jag kommer ut ur duschen! (Det är i och för sig ganska coolt på rätt person!)



Det här är en rätt cool frisyr, men jag skulle ju inte klaga om jag kunde bära upp den här stilen:

Pannkakor och kladdkaka

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Jag har lärt mig lite saker i GIMP, awesome-roligt faktiskt! Men lite övning krävs det såklart innan det blir något som går att visa upp.



Ikväll ska jag leka husmor och steka pannkakor (igen) till ett helt kompani, samt baka en kladdkaka. Ska bli mumsigt värre, film blir det ikväll också!


Bilderna är tagna från Google.

Ska strax åka och handla, fattas massa saker här hemma. Kommer strax tillbaka med ett gäng kassar gissar jag på!

Tar det lugnt

Har varit hemma ett par timmar nu, har ätit och mest suttit vid datorn. Försökte söka sommarjobb, men det finns inga jag är särskilt kvalificerad för, så i helgen kommer jag troligtvis söka på ett ställe där min kursare jobbar. Ska bli mycket roligt om jag får det!

Kvällen kommer avslutas med en film, Jumper, men jag känner för att ta ett lugnt bad redan nu. Får se ifall älskling har planer på att sluta spela snart, så vi kan kolla film och sova. Troligtvis inte, om jag känner honom rätt!

Imorgon blir det lunch med pappa och sen skola. Ska försöka få tag i en bok också som jag behöver till kursen vi började med igår.

Fick dessutom svar på vilken valbar kurs jag får under våren: bilder och samhälle! Mycket spännande kurs verkar det som och jag ser verkligen fram emot att den ska börja (vilket den gör om drygt en månad...men ändå!).

Nu blir det badet!

Hörs imorgon, sov gott alla

Hemma igen

Hade en fantastisk kväll igår, var lugn men rolig och spenderades med roliga och sköna människor!

Vaknade upp runt tolv idag och spenderade eftermiddagen med att dricka kaffe, spela Wii, laga och äta mat. Riktigt mysigt!

Nu ska vi vara ta det lugnt här hemma och bara mysa!

lillaalex

Lilla Alex

RSS 2.0