Tar tillbaka mina fina ord om SL

Pga en olycka har jag och älskling suttit fast på centralen i 1 1/2 timme nu... Att det tar så lång tid för de att koordinera alla ändringar, fixa till osv! Blir ju galen!!

Sitter på ett tåg nu som förhoppningsvis åker snart. Wish us luck!

Snart tillbaka till stan!

Kom hem för en och en halv timme sen, har ätit och fixat för ikväll. Bussen var självklart inställd enligt buss-tavlan inne i tunnelbanan, men det gjorde inte så mycket i det här fina vädret, tänkte jag. Så när jag står och njuter av solen så kommer min inställda buss i alla fall! SL som fått vårkänslor och bestämt sig för att vara snälla?

Ska strax dra oss in mot stan, funderar på att sätta mig med en bok tills dess och bara njuta av lite efterlängtad, ordentlig ledighet. Skulle inte skada!

Planerna hittills är att träffas vid fem på södra station, ta en öl var och sen ska jag och älskling till en kompis hus i Sollentuna och titta på fotboll och festa lite. Vaknar upp där imorgon också!

Kram på er så länge!

Slut!

Lämnade in min hemtenta idag, ca 10 minuter innan dead-line då jag kom på att jag missat källförteckning. I panik sprang jag och H runt på skolan för att skriva ut och sen hitta till föreläsningssalen. Då hissen tog evigheter på sig tog vi trapporna sju våningar ner; ingen bra idé i högklackat!

Är på väg hem nu för att packa lite. Planerna för kvällen är att ta en tenta-öl med gänget och därefter åka med älskling till Sollentuna och spendera natten där med lite onsdags-utgång. Så peppad! För trots att en ny kurs precis börjat så går jag gärna ut och firar att denna kurs är över.

Bäst är när man får göra det med ett par goda vänner också!

Die Welle




Såg en asbra film här om dagen: Die Welle. Ja den är tysk. Och ja den handlar om nazism/autokrati/fascism. Men aj så bra den var! Till och med älskling blev intresserad av den, han som annars helst stänger av öronen när jag berättar om filmen jag ser på för tillfället (tror att det är chic-flics... pyttsan!). 

Var i alla fall en jätteinressant film om hur en lärare på en högstadieskola (är inte säker på denna informationen) ska lära ut om autokrati och gör det till ett socialt experiment under en vecka. Det startar med att han blir ledaren för gruppen (en diktator-liknande figur som lyckas få gruppen/eleverna att göra precis som han säger) och de inför därefter speciella kläder, hälsningar osv. Fler och fler personer går med i denna nya rörelse och det leder till något ingen kunde tänkt sig från början. I början av filmen kommer nämligen kommentaren "något som hände under andra världskriget skulle aldrig kunna hända igen; vi är för upplysta för det och har mer information om detta idag".

Var en tänkvärd film som gjorde att man verkligen förstår att rätt personer kan få oss att göra dumma saker, saker vi inte ens trodde att vi någonsin skulle kunna göra.

Top Model

Satt och kollade på Top Model Sverige, en person är bekant till älskling, så lite extra intresserad är man ju!



Är helt fascinerad över hur vissa tjejer är helt grymma framför kameran och klarar av alla situationer galant, medan vissa...inte presterar lika bra. Var ju så synd att Jenny inte var säker på om hon ville stanna kvar, men håller med Lil'C om att de skulle ha kört ett program där ingen åkte ut och där två personer åkte ut i nästa avsnitt. Tror fortfarande inte Jenny var redo att lämna, och jag kommer verkligen sakna henne!!

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, troligtvis med en serie eller film, då jag ska till skolan imorgon. Älskling har ju lov, den lyckosten, men nåt sånt det får man inte på SU.. Börjar en ny kurs imorgon och ska lämna in min hemtenta. På kvällen blir det tenta-öl och eventuellt en utgång! Har en kompis som fixar rätt mycket på DAAM, så det vore ju inte helt fel att fira det. Dessutom är jag ledig på torsdag!

Tillbaka!

Jag vet att jag varit borta ett tag, har haft lite mycket att stå i. Blev bland annat sjuk och låg hemma och tyckte synd om mig och älskling. Förkylningen håller på att ge med sig lagom till att pollen-säsongen startar, så förkylningssymtomen stannar kvar. Fick även en hemtenta som ska vara klar imorgon, men eftersom jag och H jobbat på så bra blev vi båda klara i måndags kväll. Var en kreativ eftermiddag på hennes vardagsrumsgolv med en varsin stor kaffekopp. Var ute i lördags med älsklings kusin och ett helt gäng med tjejer och hade en galet rolig kväll! Började på DAAM där det var löjligt billigt och unga människor, därefter tog vi tuben till hötorget och gick in på Avenyn. Spenderade mestadels av kvällen där med amerikanskt tema, jävligt bra musik och en massa rök ifrån rökmaskinen. Lyckades bli bränd på hakan av en cigg också, bra där insmitare som klättrar över staket! Kvällen avslutades på Entourage där kusinen lärde mig danska salsa! Mycket lyckad kväll.

När det äntligen är över

Har spenderat två dagar i sängen/hos gäster (familjen) då vi insjuknat lite halvt i ett äckligt virus som ger oss feber och massiv smärta i rygg och huvud. Halvkul.. Tur att det finns star wars-filmer att kolla på! Sen i söndags har vi haft maraton och sett alla sex filmerna från nummer 1 till sista. Idag var vi tyvärr tvungna att städa (eller, tyvärr och tyvärr, det är väl bara bra att få ordning antar jag?) hela rummet då alla kommer hit imorgon. Äntligen är bokhyllan helt fixad och det mesta andra ser bra ut faktiskt. En runda med dammsugaren på det här så är det som nytt! Ska kolla på nån intressant/rolig/hjärndöd film nu då jag inte orkar tänka så mycket. Vill mest gå och lägga mig, men älskling kollar på Star Wars-serien så det blir väl förhoppningsvis när avsnittet är slut :)

Alla hjärtans dag - i efterskott

Gårdagen var jag väldigt kärleksfull tack vare metros tidning fylld med kärlek. Tyvärr gick seminariet i skolan inte särskilt bra, men det vägdes upp efteråt.

Åkte nämligen in till stan och blev överraskad av älskling som gav mig fem stora röda rosor och ett par hjärtformade örhängen! Blev genast mycket gladare och spenderade eftermiddagen på stan med middag och star wars 4 på kvällen hemma i sängen.

Hoppas alla hade en minst lika bra dag som jag!

Nu är jag på väg till skolan efter en lång sovmorgon för en föreläsning. Ikväll blir det tennis för älskling och därefter firande av älsklings släktings födelsedag!

Men plugga då!

Varför är det så svårt att börja plugga?! Jag vet ju att jag kommer må mycket bättre av att göra mina seminariefrågor, och därefter fortsätta sammanfatta saker ifrån diverse böcker. Men neejdå, istället kollar jag igenom bloglovin, spelar dragonvale och nighthaven och gör allt annat förutom det jag måste.

Idag ska jag börja skriva schema över allt jag gör så jag fattar vad min tid verkligen går till. Har man en stressad vardag pga att man känner att man inte hinner med vissa saker så är det ett bra tips!

Bio!

Var på bio igår kväll med älskling; star wars 3D! Den var superbra, bra gjord också! Var rätt skönt att vara i en salong med 450 platser där det förutom vi var typ 7 pers där. Skönt att kunna välja platser där man kunde ta av sig skorna och mysa till det ordentligt!

Innan det var vi och letade kläder åt älskling, men hittade en kavaj åt mig. Därefter träffade vi älsklings kusin som är på besök i Sverige ett tag framöver. Vi ska dra med henne ut på äventyr så snart som möjligt!

Hörs senare!

Blondinbella - och alla andra bloggare

Har ni tänkt på att de kända bloggarna fortfarande kan ha så många tusen läsare varje vecka, trots att de kanske bara skriver "hej, sitter och äter frukost, idag blir det filmdag för jag känner mig sjuk. Puss!"? Och så slängs det in en bild. Inlägget tar inte mer än en halv minut att läsa, och ändå så har de så många besökare.

Ett slående exempel jag kom på här om dagen var när Blondinbella skrev ett inlägg om att hon skulle sitta på föreläsningar hela dagen och bifogade en bild på sig själv, leendes. Hennes inlägg får massa kommentarer "kul", "vad jobbigt det låter med föreläsningar hela dagen" osv. Men om jag, eller någon som (fortfarande, men inte länge till hoppas jag) har få läsare skriver samma sak så uppmärksammas det inte alls!

Svaret på detta? Det är självklart sociologiskt! Vi anser det mer aktat (stort, bättre, finare, vad du än vill) när en stor och känd person säger något (det kan vara utan innehåll till och med) än när en liten, okänd person säger något som är viktigt. Det är till och med forskat på och bevisat!

Så det är inte så konstigt att de har kvar sina läsare. En annan behöver kämpa med intressanta och många inlägg med innehåll medan de inte behöver tänka ut något avancerat att skriva i varje inlägg under dagen. (Självklart skrivs det tankeväckande inlägg med innehåll ofta hos dem, jag säger absolut inget negativt här!)

Infallsvinkel från Sociologi 1.

Godisboxen - lite skojsigt!

Hittade en rolig sak som min klasskompis använde sig av i våras! Godisboxen heter det och är en hemsida där man kan skaffa en persons favoritgodis i en låda vars utseende du bestämmer helt själv! Min kompis hade skaffat massa bilder på sig och sin kompis som prydde hela lådan tillsammans med rubriken "Världens bästa kompis". Inne i lådan fanns hennes favoritgodis och ett fint brev som hon skrivit helt själv.

Detta kan du också göra! Förstå vilken fin present till födelsedagen, eller varför inte alla hjärtans dag som är nu på tisdag? Om ni klickar på den här länken kommer ni direkt dit och kan göra en fin låda till pojk-/flickvännen, bästa kompisen, syskonet eller kanske mamma eller pappa. Jag skulle i alla fall bli superglad av en sån här fin och genomtänkt present, tror att många andra också skulle bli det!

Godisboxen <---Klicka på länken och påbörja en fin present till någon du tycker om.

SL - skjut er själva!

Gårdagen började dåligt men slutade fantastiskt bra! SL bestämde sig för att bryta strömförsörjningen i Hornstull (eller så hände det bara ändå, pga kylan kanske?) så det blev ersättningsbuss till Slussen.. Kom en timme för sent till föreläsningen med stackars H som inte hade något blod i fingrarna. Tröstade oss med ett glas vin på kvällen i H's lägenhet tillsammans med älskling efter att jag hjälpt henne handla. Var ett bra avslut på dagen! Och som tur var blev H varm till slut (märktes när mössan åkte av på föreläsningen).

Det där med att ha "mycket" att göra

Har knappt varit en lugn stund den här veckan känns det som. Hade en lugn dag då vi tog sovmorgon och vaknade vid 12, men annars så har jag varit vaken från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Har varit i skolan varje dag förutom i onsdags, har en underbar seminarielärare som det går att ha bra diskussioner med. Sånt gör det roligare att gå till skolan! Helgen kommer bestå av plugg och städ, då gäster kommer över imorgon. Har redan städat undan lite, lagt undan all tvätt som jag gjorde i torsdags kväll vid 21-00. Det är ju lagom kul att tvätta så sent på kvällen och till råga på allt så var torktumlaren trasig! Det tog mig en kvart att hänga upp varenda liten strumpa i torkskåpen... Nu känns det som om jag överdriver mina upptagna dagar, men för mig som kunde slappa rätt mycket förra terminen så har det här blivit en kickstart! Fick dessutom C på min sista tenta förra terminen fick jag reda på i veckan så nu är jag riktigt plugg-motiverad! Känns kul för en gångs skull. Har dessutom massa planer på gång som jag ska se till att sätta i verket så fort jag har tid.

Long time no see

Har flängt runt hela helgen samt pluggat en massa. Spenderade dagen från ca 9.45 till 16.15 på SU idag, både med plugg och massa prat med H då hon behövde sällskap på förmiddagen. Och att hänga med en trevlig kompis tackar man inte nej till!

Somnade sent igår och har varit så sjukt trött idag, trots kaffe och sötsaker, och vill helst bara sova (som älskling gör just nu, han kallar det för tupplur men jag tror vi kommer sova hela natten från och med om ca 10 minuter.

Saker man gör medan älskling sover då: bloglovin (ett bra antal med inlägg lästa), smsat, kollat facebook, och nu bloggar jag.

Planerna för imorgon är plugg, plugg, plugg samt lite andra (än så länge hemliga) saker om det hinns med. Satsar på att vara vaken från 6.00 imorgon och hinna klart med allt jag behöver! Sen är det skola 15-17 (skjut mig) och hinka kaffe under dagen.

Nu ska jag kolla om älskling vill vakna eller om vi ska sova vidare..

Shopping!

Mötte upp älskling och kollade på skor. Hittade riktiga kap på rean åt både mig och honom, score!! Visar skorna imorgon när de används :)

Nu sitter vi med en väska och kläder också på donken och äter en "nyttig" men så god och stark middag - chicken hot jalapeno!

Blev såklart shopping-sugen, ska skriva en lista på vad jag behöver (vill ha) i framtiden när jag kommer hem. Innan jag pluggar, bra prioritering här!

Ärenden

God eftermiddag!

Sov för länge inatt, så var klarvaken klockan 7 imorse och började med allt på min to-do-list vid 8/9. Åkte in till skolan och skaffade kårmedlemsskap så jag kan utnyttja ett gäng grymma rabatter (alltid bra för fattiga studenter) samt skaffade mig två kursböcker. Hoppas på att kunna låna resterande två böcker, men de verkar vara slut överallt så kanske blir ännu en tripp till studentbokhandeln imorgon trots allt!

Efter att ha stått och väntat på tåg från Mörby som var försenat pga olycksfall (hoppas det inte var något allvarligt) så köpte jag buss-kort på sl-center och träffade en gammal musiklärare som faktiskt kom ihåg mig från mina dagar i sumpan!

Lyckades även med att vara med om en säkerhetskontroll där de letade efter musikanter, tiggande människor, väldigt väldigt berusade och allmänt jobbiga personer. Väldigt väldigt berusad halv tolv en torsdag? Då börjar man ladda tidigt inför lördagen! (eller så är man sen efter onsdagen?)

Nu ska jag och älskling titta på skor i stan. Vi hörs!!

Skoltankar

Har gått och funderat på skolan och min utbildning i två dagar nu, har så svårt att bestämma mig för vad jag vill bli, sen är det vad jag klarar av som spelar roll också.
Högskoleprovet, som jag tänkte göra för att försöka höja mina betyg lite, har lagts på samma dag som jag har salstenta i skolan - riktigt surt!! Jag lär ändå göra HP och göra omtentan i skolan, vill ju inte behöva vänta ett halvår till innan jag får chansen.

Har bestämt träff med en juridik-studerande vän på fredag, är så glad för hennes skull att hon kom in! Ska bli kul att få veta om utbildningen så jag vet om det är nåt för mig eller inte :)

Och mitt i allt allvar lyckad pappa muntra upp mig med sms som vi skämtar om, han och jag har en speciell humor mellan oss som tex inte min mamma förstår alls!

Nu sitter jag på tåget till skolan och lyssnar på bra musik. Ska möta H på vägen och köpa häften till skolan, ifall expeditionen är öppen. Typiskt SU att inte ha öppettider till alla expeditioner på hemsidan!
Ska fortsätta sura över att jag inte fick nån Metro nu och åka vidare. Vi höres!

lillaalex

Lilla Alex

RSS 2.0